Ce este stilul preppy? Scurta istorie

Ce este stilul preppy? Scurta istorie

Scolile de elita, private, pregatitoare din Noua Anglie si-au dezvoltat propriul stil de imbracaminte care, cel putin pentru barbati, s-a intins pana in anii 1920 si 1930. Dar in anii 1960, acest stil, stilul Preppy, a devenit mai mainstream si i-a facut pe multi sa se indragosteasca de blazere albastre si pantalonii kaki. 

Istoria stilului Preppy

Stilul preppy initial a inceput de fapt in jurul anilor 1910-1912 inainte de a deveni cunoscut in mod popular ca Ivy Style la mijlocul anilor 40. Unul dintre primele si cele mai emblematice marci preppy, J. Press, a inceput sa dezvolte modele care au fost vandute exclusiv diferitelor colegii de nord-est si multi cred ca J.Press a contribuit la modelarea subculturii preppy pe care o cunoastem astazi.

Pana la mijlocul secolului XX, cele mai iconice galerii de tip preppy s-au dezvoltat vitrine in campusul Harvard, Princeton si Yale. Brooks Brothers si J.Press au inceput tendintele, oferind studentilor din Ivy League, cumparaturi la fata locului, ceea ce a dus la o mare parte din campus sa poarte hainele.

Familia Kennedy a facut Preppy Cool

Familia Kennedy, cu bogatia si privilegiul coastei estice, a facut din moda preppy un aspect cautat. Tinerii au vrut sa imite sofisticarea cool, increzatoare a lui John si Bobby Kennedy, iar femeile tinere au fost atrase de aspectul clasic casual al lui Jackie Kennedy.

Cu popularitatea activitatilor traditionale din Noua Anglie, cum ar fi navigarea , canotajul, tenisul, golful si polo, multe dintre modele care au fost proiectate spre vanzare in campus reflectau aceste timpuri de agrement. Intrucat o mare parte din imbracamintea vanduta a fost influentata de aceste activitati, a fost motivul ca studentii din campus au inceput sa poarte imbracamintea la acele evenimente, meciuri si jocuri respective.

Intrucat studentii si-au petrecut deseori mult timp din afara campusului, multi dintre ei au calatorit impreuna cu familiile lor la Palm Beach, Florida, ceea ce a devenit intr-adevar hotspot-ul de vacanta preinvitat. Aici s-au inspirat ca multe dintre companiile care se potrivesc cu aceste Ivy Leaguers au inceput sa foloseasca in imbracamintea culorile stralucitoare gasite in Palm Beach, un factor care contribuie la motivul pentru care preparatele sunt atat de cunoscute astazi pentru ca poarta o tinuta atat de viu colorata. 

Cei mai buni designeri de la mijlocul anilor ’80 au inceput sa prinda aceasta tendinta si au inceput sa proiecteze tinute profesionale pentru femeile din New York, care, ca studente, au dezvoltat o dragoste pentru subcultura prep. Tinuta clasica, cum ar fi fustele, costumele si rochiile adaptate au inceput sa adopte elemente nautice si ecvestre cu pop-uri de culori pastelate.

Hollywoodul a fost in plina expansiune, iar unele dintre doamnele sale de frunte au fost cele mai cunoscute preferate ale vremii, inclusiv Grace Kelly, Audrey Hepburn si Jacqueline Kennedy. Se datoreaza interesului lor vestit si publicitatii ulterioare a culturii prep, pe care multi o crediteaza cu imbracamintea indrazneata si colorata, bine cunoscuta pentru a fi purtata de-a lungul marelui an al anilor '80.

Astazi, exista companii intregi dedicate exclusiv crearii de moduri prep pentru barbati si femei. Cititi mai departe pentru lista designerilor mei preferati.

Ce inseamna preppy?

Care este punctul culminant al stilului preppy? Combinatia ideala de haine formale, uniforme pentru utilizare de zi cu zi si tinute confortabile. Ideologic, preppy este foarte aproape de smart casual, care incearca, de asemenea, sa faca mai interesant un stil formal, de afaceri. Spre deosebire de casualul democratic, acesta este axat exclusiv pe articole de lux, de marca. Preppy este o neglijenta rafinata a „tineretii de elita” care isi poate permite haine din tesaturi naturale ale celor mai buni si mai prestigiosi designeri. O particularitate interesanta este ca acest stil se raspandeste atat pe haine de zi cu zi, cat si pe cele sportive, precum tenis, lacrosse, golf.


0,00 (0 voturi)

Nu sunt Comentarii la Ce este stilul preppy? Scurta istorie